Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria

Presa internaţională analizează rapoartele CE referitoare la România şi Bulgaria, constatând că cele două ţări încă au probleme în materie de combatere a corupţiei şi criminalităţii organizate.

28 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria

Presa internaţională analizează rapoartele CE pentru România şi Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuters

"Comisia Europeană critică România şi Bulgaria pentru rezultatele slabe în combaterea corupţiei la nivel înalt, cerând progrese în reformarea justiţiei. Cele două ţări au devenit membre UE în 2007, fiind supuse monitorizării eforturilor de combatere a corupţiei şi, în cazul Bulgariei, de combatere a criminalităţii organizate".

Agenţia Bloomberg

Raportul de evaluare a României arată "rezultate limitate în materie de reformă a justiţiei".

"În intervalul trecut de la ultimul raport al CE, cele două ţări au format guverne noi care au promis eradicarea corupţiei şi depăşirea recesiunii grave. În 2008, Uniunea Europeană a suspendat fonduri în valoare de 500 de milioane de euro destinate Bulgariei, pe fondul suspiciunilor de corupţie, deblocând majoritatea subvenţiilor în 2009 şi 2010 după reformarea agenţiilor responsabile de alocarea ajutoarelor europene", subliniază Bloomberg.

Agenţia Focus

Rapoartele interimare nu includ evaluări despre guvernele sau premierii din România şi Bulgaria.

"Nu facem evaluări politice despre guverne sau prim-miniştri. Nu acesta este scopul rapoartelor. Observăm angajamentul faţă de reforme şi recunoaştem acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al CE.

Agenţia France-Presse

"Admise în cadrul UE în pofida dubiilor serioase referitoare la integritatea sistemelor judiciare, România şi Bulgaria fac obiectul unui mecanism de monitorizare fără echivalent în alte state UE".

"Ultimele state admise în UE şi considerate cele mai sărâce din spaţiul european, Bulgaria şi România încă sunt sub ameninţarea sancţiunilor europene", subliniază AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici