Preşedinte PPE le cere celor care au "calomniat-o" pe Rumiana Jeleva să îşi ceară scuze public

Confirmarea integrităţii comisarului desemnat de Bulgaria, Rumiana Jeleva, necesită scuze publice imediate din partea celor care au "calomniat-o", susţine preşedintele grupului Partidului Popular European (PPE) din PE, Josef Daul, într-un comunicat oficial.

13 afișări
Imaginea articolului Preşedinte PPE le cere celor care au "calomniat-o" pe Rumiana Jeleva să îşi ceară scuze public

Comisarul desemnat de Bulgaria, Rumiana Jeleva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confirmarea de către Comisie a lipsei totale de reproşuri faţă de comisarul bulgar desemnat necesită scuze publice şi imediate din partea celor care au calomniat-o în mod nedrept", a declarat preşedintele grupului PPE Joseph Daul. "Aştept aceste scuze", a adăugat el.

Preşedintele principalei forţe politice europene nu este mirat să constate totala onestitate a candidatului Rumiana Jeleva. El şi-a exprimat încrederea deplină în aceasta încă de la începutul campaniei politice şi mediatice "ruşinoase" lansate împotriva ei, precizează comunicatul.

"Contrar unora dintre familiile politice, PPE nu practică politica scandalului şi a acuzaţiilor gratuite", a adăugat Daul. "Pe noi ne ghidează sensul responsabilităţii, în conducerea audierilor comisarilor desemnaţi ca şi în întreaga noastră activitate, şi cu siguranţă acesta este motivul pentru care cetăţenii au mai multă încredere în noi decât în alţii în Europa", a continuat el.

"În prezent, cer opiniei publice să judece ea însăşi. Pe cine trebuie să credem: pe cei care acuză fără niciun fundament, femei şi oameni politici, sau pe cei care, ca PPE, se străduiesc să pună în funcţiune o Comisie cât mai puternică şi mai motivată pentru a duce la îndeplinire obiectivele noastre comune", s-a întrebat preşedintele PPE.

Joseph Daul şi-a exprimat dorinţa ca audierile comisarilor să continue într-o atmosferă serioasă şi calmă, adăugând că nu va admite nicio nouă tentativă de întârziere a procesului de aprobare a Comisiei, prin aşa-numite noi audieri sau prin alte artificii de procedură, conchide comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici