Preşedintele Camerei Reprezentanţilor sugerează că Biden riscă să fie vizat de procedura demiterii

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, a sugerat marţi că preşedintele Joseph Biden ar putea fi vizat de o investigaţie care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii, în cadrul anchetelor privind afacerile unor membri ai familiei.

2161 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Reprezentanţilor sugerează că Biden riscă să fie vizat de procedura demiterii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Kevin McCarthy, unul dintre liderii Partidului Republican, a avertizat în mai multe rânduri că ar putea lansa proceduri de investigare sau demitere a unor membri ai Administraţiei Biden, dar este prima dată când sugerează o astfel de acţiune împotriva preşedintelui SUA, în contextul intensificării dezbaterilor politice în perspectiva scrutinului din 2024.

Kevin McCarthy a afirmat, într-un interviu acordat postului Fox News, că investigaţia Camerei Reprezentanţilor privind afacerile membrilor familiei Biden "se ridică la nivelul unei anchete în sensul procedurii demiterii".

"O astfel de anchetă ar conferi Camerei Reprezentanţilor cea mai mare putere de a obţine restul informaţiilor necesare", a subliniat McCarthy, conform site-ului Axios.com.

Kevin McCarthy a sugerat că dezvăluirile făcute de activişti pentru transparenţă din cadrul Serviciului Intern pentru Venituri (IRS) în audieri ale Comisiei pentru Supraveghere din Camera Reprezentanţilor par a indica tergiversări ale Departamentului Justiţiei în ancheta care l-a vizat pe Hunter Biden, fiul preşedintelui Joseph Biden. Preşedintele "a transformat instituţiile guvernamentale în instrumente pentru avantajarea familiei sale", a acuzat McCarthy, comparându-l pe Joseph Biden cu fostul preşedinte Richard Nixon.

În replică, Jaime Harrison, preşedintele Comitetului Naţional al Partidului Democrat, a afirmat că ameninţarea opoziţiei republicane cu activarea procedurii demiterii preşedintelui SUA are rolul "de a distrage atenţia de la lipsa unei agende politice consistente şi de la provocările semnificative generate de situaţia lui Donald Trump".

"Dorinţa republicanilor de a-l viza pe Biden indiferent de adevăr pare a fi nelimitată", a reacţionat Ian Sams, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Luni, Departamentul Justiţiei a anunţat că procurorul David Weiss, din statul Delaware, care a coordonat o anchetă în cazul afacerilor lui Hunter Biden, este disponibil să fie audiat în Camera Reprezentanţilor în toamnă, potrivit publicaţiei The Hill. "Suntem profund preocupaţi de diversele prezentări asupra activităţilor noastre - fie deliberate, fie din cauza unor interpretări greşite, ceea ce ar putea afecta încrederea publică în aplicarea justiţiei, faţă de care suntem dedicaţi. Departamentul Justiţiei consideră că este în interesul publicului ca poporul american şi Congresul să asculte direct în public mărturia procurorului Weiss asupra acestor afirmaţii şi dubii referitoare la autoritatea sa", a declarat luni Carlos Uriarte, asistent al procurorului general al SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici