Preşedintele Ceceniei: Fraţii Ţarnaev sunt "acoliţii lui Satana"

Preşedintele micii republici ruse Cecenia, Ramzan Kadirov, i-a condamnat puternic luni pe Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, cei doi fraţi de origine cecenă suspecţi în atentatul din Boston, numindu-i "acoliţii lui Satana".

678 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ceceniei: Fraţii Ţarnaev sunt "acoliţii lui Satana"

Preşedintele Ceceniei: Fraţii Ţarnaev sunt "acoliţii lui Satana"

"Astăzi, pot spune cu toată răspunderea că Tamerlan şi Djohar sunt veritabili acoliţi ai lui Satana, de ultimă speţă", a declarat liderul Ceceniei, citat de agenţia de presă Interfax.

"Mulţumită lui Dumnezeu, Tamerlan a fost ucis, Djohar a fost arestat. Dacă nu, ar fi putut aduce nefericire în familiile unor oameni complet nevinovaţi", a adăugat acesta.

Fraţii Ţarnaev, au locuit în Kirghîstan precum şi în Caucazul rus, au emigrat la începutul anilor 2000 în Statele Unite alături de părinţii lor, însă nu au întrerupt legăturile cu Daghestan, o republică instabilă din Caucazul rus de unde provine mama lor.

Fratele cel mare, Tamerlan, ucis în timpul unei urmăriri cu poliţia, este suspectat că a fost în Cecenia, de unde provine tatăl lor, în cadrul unui sejur de aproape şase luni în Rusia în 2012.

Kadirov, susţinut de Kremlin în pofida faptului că şi el a luptat în trecut alături de rebeli, a declarat că refuză să îi apere pe cei doi tineri, deşi au origini cecene.

"Nu intenţionez să spun un singur cuvânt în favoarea lor", a afirmat acesta.

Acesta a mai apreciat că familia celor doi fraţi şi ţările în care au fost crescuţi sunt responsabili pentru abaterile lor.

"Sunt născuţi în Kîrghîstan, au fost educaţi în alte ţări. Părinţii i-au trimis în Statele Unite şi iată rezultatul", a declarat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici