Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude: UE nu va declanşa război Marii Britanii, dar accesul la piaţa unică nu va fi garantat după Brexit

Uniunea Europeană "nu va intra în război" cu Marea Britanie, nici nu se va răzbuna pentru decizia ţării de a părăsi Blocul comunitar, dar Londra nu va putea avea acces la piaţa europeană dacă nu va accepta libera circulaţie, avertizează preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

1069 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude: UE nu va declanşa război Marii Britanii, dar accesul la piaţa unică nu va fi garantat după Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude: UE nu va declanşa război Marii Britanii, dar accesul la piaţa unică nu va fi garantat după Brexit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

"Prietenii noştri britanici trebuie să ştie că, da, vrem o relaţie normală, amicală, cu Marea Britanie. Nu se pune problema de a intra în război cu Marea Britanie sau de a negocia într-un spirit al răzbunării", declarat

, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Dar, dacă britanicii vor într-adevăr acces la piaţa comunitară după Brexit, trebuie să respecte toate regulile, inclusiv circulaţia liberă a angajaţilor", a declarat Juncker într-un discurs rostit în Bruges.

Premierul Theresa May a promis că va încerca să obţină cel mai bun acord în urma negocierilor pe tema Brexit. Liderii UE au atras atenţia că Londra nu va reuşi să menţină accesul la piaţa europeană dacă nu va contribui la bugetul comunitar şi nu va permite circulaţia liberă a cetăţenilor europeni în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici