Preşedintele Iranului: Reuniunea trilaterală de la Soci a fost pasul potrivit pentru stabilitatea Siriei

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat, sâmbătă, că recenta întâlnire trilaterală ce a avut loc la Soci cu omologii săi din Rusia şi Turcia a reprezentat ”pasul potrivit, la momentul potrivit” pentru stabilitatea Siriei, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1280 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iranului: Reuniunea trilaterală de la Soci a fost pasul potrivit pentru stabilitatea Siriei

Preşedintele Iranului: Reuniunea trilaterală de la Soci a fost pasul potrivit pentru stabilitatea Siriei

Preşedinţii Rusiei, Turciei şi Iranului au avut, miercuri, o reuniune la Soci, unde au discutat despre conflictul din Siria şi au exprimat obiectivul de a găsi o soluţie politică pentru rezolvarea crizei. Cele trei state au afirmat angajamentul pentru protejarea suveranitatăţii şi integrităţii teritoriale a Siriei.

În cadrul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, Rouhani i-a transmis că Teheranul este pregătit să joace un rol activ în procesul de reconstrucţie al Siriei.

”Summitul de la Soci a fost pasul potrivit la momentul potrivit. Teheranul este pregătit să joace un rol activ în reconstrucţia Siriei”, i-a transmis Rouhani preşedintelui Sirian, potrivit agenţiei de ştiri IRNA.

În acelaşi context, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că Rusia şi Turcia vor discuta cu regularitate despre conflictul civil din Siria.

”O dată la 15 zile sau o data pe lună vom avea întâlniri pentru a discuta pe această temă. Împreună am luat decizii care au pus capăt dramelor umanitare din Siria”, a precizat liderul de la Ankara.

Totodată, unul dintre comandanţii Gărzilor Revoluţionare iraniene, grupare ce a furnizat armament şi trupe regimului Bashar al-Assad, a precizat că forţele iraniene sunt pregătite să ajute la reconstrucţia Siriei şi sa instaureze un acord stabil de încetare a focului.

Rusia şi Iranul oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici