Preşedintele Joe Biden afirmă că asistenţa militară iniţială a SUA este în drum spre Israel

Preşedintele american Joe Biden i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că asistenţa suplimentară pentru Forţele de Apărare israeliene este în drum spre Israel şi că vor urma şi mai multe în zilele următoare, a declarat Casa Albă după convorbirea lor.

688 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Joe Biden afirmă că asistenţa militară iniţială a SUA este în drum spre Israel

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Statele Unite vor trimite mai multe nave şi avioane militare mai aproape de Israel în semn de susţinere, a declarat secretarul apărării Lloyd Austin, Washingtonul considerând că ultimul atac al Hamas s-ar fi putut produce pentru a perturba o potenţială normalizare a legăturilor dintre Israel şi Arabia Saudită, notează Reuters.

În urma convorbirii dintre cei doi lideri, Casa Albă a emis o declaraţie, în care se spune: "Preşedintele şi-a exprimat din nou profunda compasiune pentru toţi cei dispăruţi, răniţi şi ucişi şi a promis sprijinul său deplin pentru guvernul şi poporul Israelului în faţa unui atac fără precedent şi îngrozitor al teroriştilor Hamas”.

Biden şi Netanyahu au discutat despre luarea de ostatici de către teroriştii Hamas, inclusiv familii întregi, bătrâni şi copii mici.

Luptătorii Hamas au năvălit în oraşele israeliene, în timp ce ţara a suferit sâmbătă cea mai sângeroasă zi din ultimele decenii. Duminică, Israelul i-a atacat pe palestinieni cu lovituri aeriene în Gaza, iar sute de persoane ar fi fost ucise de ambele părţi. Spirala violenţelor ameninţă să declanşeze un nou război major în Orientul Mijlociu.

Atacul lansat de Hamas în zorii zilei de sâmbătă a reprezentat cea mai mare şi mai mortală incursiune în Israel de când Egiptul şi Siria au lansat un asalt brusc în încercarea de a recupera teritoriile pierdute în războiul de Yom Kippur, în urmă cu 50 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici