Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş

Preşedintele Ungariei, Laszlo Solyom, va vizita Ţinutul Secuiesc în cursul zilei de sâmbătă, anunţă Preşedinţia Ungariei, vizita fiind devansată pentru că autorităţile aeronautice române au retras permisiunea de aterizare a avionului prezidenţial.

23 afișări
Imaginea articolului Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş

Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita era programată iniţial pentru duminică, dar a fost devansată pentru că autorităţile aeronautice române au retras permisiunea de aterizare duminică a avionului lui Solyom la Târgu-Mureş.

Solyom intenţiona să vină în Transilvania pentru a participa la ceremoniile oficiale organizate de ziua Ungariei, celebrată la 15 martie.

Solyom va rosti un discurs şi va reveni în Ungaria în aceeaşi zi, pentru participa şi la evenimentele oficiale de la Budapesta.

Potrivit Preşedinţiei ungare, Solyom, în acord cu Guvernul ungar, este convins că vizitele în ţările vecine contribuie la consolidarea încrederii reciproce şi la depăşirea prejudecăţilor.

Autorităţile române i-au recomandat lui Solyom să nu participe la manifestările din Transilvania, potrivit informaţiilor obţinute de UDMR.

Autorităţile române au transmis preşedintelui Ungariei că vizita sa nu ar fi oportună în această perioadă, având în vedere intenţia acestuia de a susţine ideea autonomiei teritoriale, în contextul manifestărilor de la 15 martie.

Sursele citate au argumentat acest demers prin faptul că "românii şi maghiarii au nevoie să fie uniţi, nu dezbinaţi, mai ales într-un moment în care criza economică se agravează".

Anterior, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, confirmase vizita, duminică, în judeţ a preşedintelui Republicii Ungare, Solyom Laszlo, declarând că acesta va ajunge la Cozmeni, de unde va pleca la ansamblul de monumente de la Vârful Nyerges, apoi la Miercurea Ciuc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici