Preşedintele Parlamentului din Kuweit a aruncat la gunoi planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump | VIDEO

Preşedintele Adunării Naţionale din Kuweit Marzouq Al-Ghanem a aruncat la coşul de gunoi planul de pace al lui Donald Trump pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian, în timpul unei întruniri de sâmbătă a Parlamentului în Amman, potrivit MBS.

6656 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului din Kuweit a aruncat la gunoi planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump | VIDEO

Preşedintele Parlamentului din Kuweit a aruncat la gunoi planul de pace al lui Donald Trump

Al-Ghanem a luat documentul, în timp ce ţinea discursul în plen, şi a spus: „În numele poporului arab, spun că locul acestui «acord al secolului» este la coşul de gunoi al istoriei”, conform agenţiei de presă Ammon, citată de MBS.

El a aruncat apoi planul de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui SUA la gunoi.

Marzouq Al-Ghanem mai declarat că „acordul secolului” s-a născut mort şi nici 1.000 de departamente nu vor fi de ajutor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, planul de pace elaborat de Casa Albă pentru rezolvarea conflictului israelo-palestinian, pledând pentru o soluţie prin coexistenţa a două state, cu oraşul Ierusalim „capitală nedivizată” a Israelului.

Trump a explicat că planul de pace conţine o hartă detaliată a două state, israelian şi palestinian. Oraşul Ierusalim va rămâne „capitala nedivizată” a Israelului, a precizat liderul SUA, propunând înfiinţarea capitalei statului palestinian în estul Ierusalimului.

La rândul său, premierul israelian în funcţie, Benjamin Netanyahu, a declarat că Statele Unite recunosc, prin acest plan, suveranitatea Israelului asupra tuturor comunităţilor evreieşti.

Foto: Twitter Marian Houk

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici