Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, are Covid-19 şi este în izolare

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat miercuri Administraţia prezidenţială de la Varşovia, conform cotidianului Le Figaro.

152 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, are Covid-19 şi este în izolare

Sursa foto: MediafaxFoto

"În urma unor cazuri de infectare în Biroul prezidenţial şi în anturajul oficial, preşedintele Andrzej Duda a fost supus unui test pentru depistarea Covid-19 care a ieşit pozitiv", a transmis miercuri Pawel Szrot, şeful Cancelariei prezidenţiale.

Preşedintele Andrzej Duda "nu prezintă simptome grave", a precizat Pawel Szrot. Andrzej Duda, care este vaccinat cu a treia doză, rămâne în izolare.

Numărul infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 este în creştere în Polonia, miercuri fiind înregistrate 17.196 de cazuri noi şi 632 de decese.

Polonia, o ţară cu populaţia de aproximativ 38 de milioane de locuitori, are o rată de vaccinare a adulţilor de 63%.

Ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski, a avertizat că vârful actualului val epidemic este aşteptat spre sfârşitul lunii ianuarie, subliniind că Guvernul de la Varşovia se pregăteşte pentru un eventual "scenariu catastrofal", din cauza "atacului tulpinii Omicron" a coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici