Preşedintele PPE denunţă populismul unor state UE privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, a denunţat atitudinea populistă a Guvernelor din Olanda şi Finlanda, care au anunţat că îşi vor folosi dreptul de veto privind cererile de aderare ale României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, informează un comunicat.

308 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE denunţă populismul unor state UE privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Joseph Daul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chiar dacă România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele pentru aderarea la spaţiul Schengen, unele state abuzează de regula unanimităţii, spre consolidarea continuă a derivei interguvernamentale a Europei. Doar respectarea normelor şi metodelor comunitare va permite ţărilor noastre să iasă din actuala criză", a afirmat preşedintele principalului grup din Parlamentul European (de centru-dreapta).

"Aştept din partea Comisiei Europene să-şi exercite toată autoritatea pentru a remedia această situaţie, precum şi din partea preşedinţiei poloneze să îţi folosească toată influenţa politică pentru a-şi convinge partenerii să revină la o atitudine loială", a declarat Joseph Daul.

"Poporul român şi cel bulgar au făcut eforturi semnificative pentru a se conforma normelor comune, nu există nicio îndoială că se doreşte impunerea unor reguli noi, întârziindu-se nejustificat aderarea binemeritată", a conchis preşedintele grupului PPE.

Miniştrii de Interne din UE discută, joi, la Bruxelles despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen, fiind anticipată o decizie de respingere, după ce Olanda şi Finlanda au anunţat că se opun oricărei deschideri, chiar şi parţiale, a spaţiului Schengen pentru cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici