Preşedintele rus a promulgat prelungirea mandatului prezidenţial

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a semnat, marţi, reforma constituţională prin care mandatul prezidenţial este prelungit de la patru la şase ani, această prevedere urmând să intre în vigoare de la viitoarele alegeri prezidenţiale, din 2012, a anunţat Kremlinul.

24 afișări
Imaginea articolului Preşedintele rus a promulgat prelungirea mandatului prezidenţial

Preşedintele rus a promulgat prelungirea mandatului prezidenţial

Această reformă a fost adoptată în timp record, în mai puţin de două luni, Medvedev lansând procesul la începutul lunii noiembrie. De la acea dată, cele două Camere ale Parlamentului rus au adoptat documentul, ca de altfel toate cele 83 de entităţi federale ale Federaţiei Ruse.

Preşedintele consideră necesară prelungirea mandatului prezidenţial pentru garantarea stabilităţii politice în Rusia. Numai deputaţii comunişti au votat împotriva acestei propuneri.

Revizuirea Constituţiei a provocat noi speculaţii cu privire la o eventuală revenire la Kremlin a premierului Vladimir Putin, care a părăsit postul de preşedinte anul acesta, atingând limita legală de două mandate consecutive cu durata de patru ani fiecare.

Citeşte şi:

Regiunile ruse aprobă prelungirea mandatului prezidenţial

Duma rusă aprobă extinderea la şase ani a mandatului prezidenţial

Consiliul Federaţiei din Rusia aprobă prelungirea mandatului prezidenţial

Medvedev propune extinderea mandatului prezidenţial în Rusia la şase ani

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici