Preşedintele Yemenului este pregătit să renunţe la putere la începutul lui 2012

Preşedintele yemenit Ali Abdallah Saleh este pregătit să părăsească puterea la începutul lui 2012, după organizarea alegerilor legislative, a declarat un oficial de rang înalt, însă opoziţia a respins această ofertă.

20 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Yemenului este pregătit să renunţe la putere la începutul lui 2012

Preşedintele Yemenului este pregătit să renunţe la putere la începutul lui 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui oficial, care a cerut protecţia anonimatului, şeful statului, al cărui mandat expiră la sfârşitul lui 2013, propune pentru scoaterea ţării din criză "organizarea de alegeri parlamentare înainte de sfârşitul lui 2011, urmate de alegerea de către deputaţi a unui preşedinte, la începutul lui 2012".

El a precizat că această propunere se înscrie "în cadrul iniţiativei preşedintelui, care vizează trecerea, în Yemen, de la un sistem prezidenţial la un regim parlamentar".

Preşedintele Saleh a avertizat, marţi, contra riscurilor unui război civil în Yemen, în contextul intensificării presiunii străzii, care cere plecarea sa imediată.

Opoziţia a respins, marţi, această ofertă a lui Saleh, cerând "plecarea sa imediată", potrivit purtătorului de cuvânt Mohamed al-Sabri.

"Poporul yemenit cere plecarea imediată" a preşedintelui, a declarat purtătorul de cuvânt. "Un singur lucru ar putea mulţumi poporul, şi anume demisia acestui om", a adăugat el.

Opoziţia a respins, deja, o primă ofertă din partea şefului statului, aflat la putere de 32 de ani, formulată la 10 martie, de a abandona puterile executive până la sfârşitul anului, cerând, în schimb, plecarea imediată a acestuia de la putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici