Preşedinţia cehă a UE va organiza o conferinţă a donatorilor pentru Fâşia Gaza

Preşedinţia cehă a Uniunii Europene intenţionează să organizeze o conferinţă a donatorilor pentru a răspunde nevoilor umanitare ale populaţiei din Fâşia Gaza, a anunţat luni ministrul ceh de Externe, fără a preciza locul sau data la care aceasta va avea loc.

7 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia cehă a UE va organiza o conferinţă a donatorilor pentru Fâşia Gaza

Ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul ceh de Externe, Karel Schwarzenberg, este dispus să organizeze o conferinţă internaţională a donatorilor în legătură cu situaţia umanitară a populaţiei din Fâşia Gaza, pe fondul luptelor", se arată într-un comunicat oficial.

"Preşedinţia cehă este dispusă să sprijine această misiune cât mai repede posibil", se adaugă în acest comunicat, care se pronunţă în acelaşi timp în favoarea rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU pentru încheierea imediată a unui armistiţiu.

Conferinţa se va concentra şi pe "reconstrucţia în Fâşia Gaza pe termen lung", se adaugă în acest text.

Schwarzenberg a condus la începutul lui ianuarie o misiune europeană în Orientul Mijlociu, alături de comisarul european pentru Afaceri Externe, Benita Ferrero-Waldner, Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, şi miniştrii de Externe suedez şi francez.

"El a urmărit de atunci deteriorarea situaţiei umanitare din Fâşia Gaza cu o îngrijorare profundă şi crede că a venit momentul să pregătească serios măsuri, de îndată ce un armistiţiu a fost stabilit", potrivit comunicatului.

În Fâşia Gaza, un milion de persoane trăiesc fără curent electric, 750.000 sunt private de apă, iar spitalele sunt supraaglomerate, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici