Elevii din Franţa nu vor fi obligaţi să meargă la şcoală când cursurile sunt reluate

Revenirea elevilor în şcoli după suspendarea restricţiilor antiepidemice se va face pe bază de voluntariat, a comunicat joi Preşedinţia Franţei, după o reuniune a preşedintelui Emmanuel Macron cu unii primari.

2236 afișări
Imaginea articolului Elevii din Franţa nu vor fi obligaţi să meargă la şcoală când cursurile sunt reluate

Preşedinţia Franţei a anunţat când şi cum vor reveni elevii la şcoală

În contextul polemicilor apărute în Franţa privind redeschiderea şcolilor pe 11 mai, unii părinţi au semnalat că nu îşi vor trimite copiii la cursuri. Cazul a generat critici şi din partea unor profesori.

După o reuniune a preşedintelui Emmanuel Macron cu primari, Palatul Elysée a transmis că revenirea elevilor la cursuri în şcoli se va face pe bază de voluntariat, informează cotidianul Le Parisien.

Ministerul Educaţiei de la Paris a elaborat deja planuri privind o reluare graduală a cursurilor în şcoli, fiind instituit şi un sistem alternativ, pe clase şi categorii de vârstă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici