Presupus agent al serviciilor secrete ruse, arestat în Norvegia

Autorităţile norvegiene au anunţat, marţi, arestarea în vederea expulzării a unui individ suspectat că desfăşura activităţi de spionaj în colaborare cu serviciile secrete din Rusia, informează postul de televiziune NRK, citat de publicaţia Der Spiegel.

1181 afișări
Imaginea articolului Presupus agent al serviciilor secrete ruse, arestat în Norvegia

Suspectul a fost arestat în oraşul norvegian Tromsø. Autorităţile norvegiene cred că individul a ajuns în Norvegia sub o identitate falsă, fiind trimis de serviciile de informaţii ruse.

Hedvig Moe, directorul adjunct al Poliţiei norvegiene, a declarat că suspectul s-a prezentat drept cercetător brazilian şi s-a angajat la Universitatea Arctică din Tromsö.

"Credem că reprezintă o ameninţare pentru interesele naţionale norvegiene", a subliniat Hedvig Moe.

"Suntem preocupaţi că individul a creat o reţea pentru colectarea de informaţii în nordul Norvegiei", a comunicat Serviciul norvegian de Informaţii (PST).

Suspectul urmează să fie expulzat din Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici