Prim-ministrul palestinian Shtayyeh a demisionat

  • El a spus că a luat decizia să demisioneze pentru a permite realizarea unui consens larg în rândul palestinienilor.
  • Mişcarea are legătură cu situaţia din Gaza după războiul dintre Israel şi Hamas.
450 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul palestinian Shtayyeh a demisionat

Sursa foto: X

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a anunţat luni că demisionează. El a spus că a luat decizia să demisioneze pentru a permite realizarea unui consens larg în rândul palestinienilor. Mişcarea are legătură cu situaţia din Gaza după războiul dintre Israel şi Hamas.

Demisia a fost anunţată luni. Decizia premierului Mohammad Shtayyeh are legătură cu aranjamentele politice de după războiul Israelului împotriva grupării islamiste Hamas din Gaza, dar şi cu presiunea SUA asupra Autorităţii Palestiniene, potrivit CNBC.

Demisia lui Shtayyeh trebuie să fie acceptată de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, care îi poate cere să rămână în funcţie până la găsirea unui înlocuitor.

Într-o declaraţie adresată cabinetului, Shtayyeh, un economist care a preluat funcţia în 2019, a declarat că următoarea etapă va trebui să ţină seama de realitatea din Gaza, care a fost pustiită după aproape cinci luni de lupte grele, de discuţiile de unitate naţională şi de nevoia urgentă a unui consens între toţi palestinienii. În plus, în următoarea etapă ar trebui să se „extindă puterea Autorităţii asupra întregului pământ, Palestina”, a mai spus Shtayyeh.

Autoritatea Palestiniană, formată în urmă cu 30 de ani, exercită o guvernare limitată asupra unor părţi din Cisiordania. Autoritatea a pierdut puterea în Gaza în urma luptei cu Hamas în 2007.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici