Prima noapte de linişte în Franţa, după protestele violente

Protestele din Franţa se calmează în timp ce Macron se pregăteşte să se întâlnească cu liderii Parlamentului. Poliţia a făcut doar 49 de arestări duminică, faţă de peste 2.000 în ultimele două zile, după apelul la calm al bunicii adolescentului ucis.

936 afișări
Imaginea articolului Prima noapte de linişte în Franţa, după protestele violente

Prima noapte de linişte în Franţa, după protestele violente

Preşedintele Emmanuel Macron urmează să se întâlnească luni cu liderii ambelor camere ale parlamentului, în timp ce protestele violente legate de împuşcarea adolescentului Nahel M. de către poliţie par să se calmeze după cinci nopţi de tulburări care au dus la mii de arestări şi distrugeri pe scară largă.

Poliţia a efectuat duminică 49 de arestări la nivel naţional, a raportat presa franceză, citând Ministerul de Interne, în scădere semnificativă faţă de 719 arestări în ziua precedentă şi 1.300 vineri.

De asemenea, Macron se va întâlni marţi cu primarii din 220 de oraşe afectate de proteste, a declarat biroul lui Macron, după o întâlnire de criză duminică seara cu miniştrii guvernului.

Protestatarii au intrat, de asemenea, în grădina unui alt primar, în La Riche, în afara oraşului Tours, şi au încercat să dea foc maşinii acestuia, au declarat procurorii. Politicieni din toate partidele şi-au exprimat indignarea faţă de atacuri, luni fiind planificate demonstraţii de susţinere în faţa primăriilor din toată Franţa.

Peste 3.000 de persoane au fost reţinute începând de marţi, după desfăşurarea în masă a 45.000 de poliţişti în întreaga ţară.

În weekend, Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că desfăşurarea va rămâne neschimbată, după ce protestatarii au incendiat maşini, au jefuit magazine, au deteriorat infrastructura şi au intrat în conflict cu poliţia sâmbătă seara, scrie The Guardian,

Şeful poliţiei din Paris a declarat că este prea devreme pentru a spune că tulburările au fost înăbuşite. "Evident, au fost mai puţine pagube, dar vom rămâne mobilizaţi în zilele următoare. Suntem foarte concentraţi; nimeni nu îşi revendică victoria", a declarat Laurent Nunez.

Organizatorii cursei de ciclism Tour de France, care a început sâmbătă la Bilbao, monitorizează situaţia. Evenimentul va trece în Franţa luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici