Prima reacţie a Rusiei la valul de EXPULZĂRI din SUA şi jumătate din ţările UE

Deciziile unor ţări din cadrul Uniunii Europene şi Statelor Unite de a expulza diplomaţi ruşi reprezintă "erori", iar Rusia va răspunde simetric la aceste "provocări", avertizează Administraţia Vladimir Putin.

9473 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a Rusiei la valul de EXPULZĂRI din SUA şi jumătate din ţările UE

BREAKING | Prima reacţie a Rusiei la valul de EXPULZĂRI din SUA şi jumătate din ţările UE

"Regretăm puternic deciziile a numeroase ţări de a expulza diplomaţi ruşi; ne vom ghida după principiul reciprocităţii. Deciziile de expulzare a diplomaţilor ruşi sunt erori, iar referirile la cazul Serghei Skripal sunt total lipsite de fundament", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Transmitem un protest puternic faţă de hotărârile unor state UE şi NATO de a expulza diplomaţi ruşi. Vom avea o reacţie simetrică. Vom pregăti măsuri în următoarele zile şi vom da răspunsuri fiecărei ţări. Considerăm că sunt măsuri neprieteneşti, care nu contribuie la stabilirea sarcinilor şi intereselor de aflare a adevărului privind incidentul produs pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Numeroase state UE, inclusiv România, precum şi Statele Unite şi Canada au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie, atribuit Moscovei, care neagă orice implicare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici