Primarul capitalei Osetiei de Nord, ucis într-un atentat

Primarul din Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord, Vitali Karaiev, a fost împuşcat mortal, miercuri, în această republică rusă din apropierea Ceceniei, care a fost afectată la începutul lui noiembrie de un atentat sinucigaş.

19 afișări

"Karaiev a fost ucis într-un atentat", a afirmat preşedintele Osetiei de Nord, Taimuraz Mamsurov, citat de agenţia Interfax.

Oficiali din spitalul central al Osetiei de Nord, unde primarul fusese spitalizat, au confirmat decesul acestuia.

"Nu pot avansa nici o ipoteză. Abia începuse să lucreze în acest post", a adăugat preşedintele Osetiei de Nord, care a convocat o reuniune de urgenţă cu oficiali ai forţelor de ordine.

Vitali Karaiev, în vârstă de 46 de ani, ocupa acest post din februarie.

"Incidentul s-a produs în jurul orei locale 09.00 (08.00 ora României). Karaiev a fost împuşcat cu mai multe gloanţe, când ieşea din locuinţa sa", a precizat o sursă pentru Ministerul de Interne al Osetiei de Nord.

"Se pare că era un lunetist aflat într-o ambuscadă", a adăugat aceeaşi sursă.

La 7 noiembrie, un atentat sinucigaş împotriva unui microbuz s-a soldat cu 11 morţi la Vladikavkaz.

Osetia de Nord se învecinează cu Cecenia şi cu Inguşetia, alte două republici din regiunea caucaziană rusă, unde conflictele şi exploziile imputate rebelilor sunt frecvente.

Această republică din Caucaz este cunoscută ca fiind mai calmă decât vecinele sale, după ce în septembrie 2004 a fost teatrul luării de ostatici de la şcoala din Beslan, în apropiere de Vladikavkaz, care s-a soldat cu moartea a 334 de persoane, între care 186 de copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici