Primarul din Miami, Francis Suarez, îşi suspendă campania prezidenţială

Primarul oraşului Miami, Francis Suarez, a anunţat marţi că îşi suspendă campania prezidenţială, devenind primul candidat republican important care face acest lucru, după ce nu s-a calificat la prima dezbatere primară care a avut loc săptămâna trecută, scrie Reuters.

935 afișări
Imaginea articolului Primarul din Miami, Francis Suarez, îşi suspendă campania prezidenţială

Sursa foto: Hepta

„Deşi am decis să-mi suspend campania pentru preşedinţie, angajamentul meu de a face din această ţară o naţiune mai bună pentru fiecare american rămâne”, a declarat el într-o postare pe X, numit anterior Twitter.

Suarez, în vârstă de 45 de ani, a intrat în cursă în iunie. El şi-a descris viziunea pentru o campanie tinerească, optimistă şi transculturală într-un interviu acordat Reuters.

Un cubanezo-american care a încercat să creeze un boom economic bazat pe tehnologie în Miami, Suarez a fost singurul candidat hispanic din tabăra republicană şi al treilea candidat din Florida, alăturându-se fostului preşedinte Donald Trump şi guvernatorului Floridei Ron DeSantis.

„Voi continua să amplific vocile comunităţii hispanice - grupul de votanţi cu cea mai rapidă creştere din ţara noastră”, a declarat Suarez în postarea online în care a anunţat suspendarea campaniei sale.

În postare, republicanul a criticat, de asemenea, administraţia preşedintelui democrat Joe Biden în legătură cu probleme precum inflaţia şi criminalitatea.

Suarez aavut întotdeauna o şansă mică într-o cursă care a fost dominată de Trump. Cele mai multe sondaje de opinie îl arată pe DeSantis pe locul al doilea la distanţă, Suarez fiind plasat aproape de coada „plutonului” de candidaţi.

Suarez a avut relaţii spinoase atât cu Trump, cât şi cu DeSantis. El nu l-a susţinut pe Trump în alegerile sale de 2020 şi a criticat unele dintre politicile lui DeSantis din epoca pandemiei COVID-19.

De asemenea, Suarez a atras critici pentru că a susţinut firme de criptomonede, cum ar fi FTX, aflată în faliment, care a cumpărat drepturile de denumire a arenei de baschet din Miami, dar care a fost apoi forţată să renunţe la ele.

Cu toate acestea, în timpul mandatului său, oraşul a înregistrat un aflux de companii tehnologice mai tradiţionale şi de investitori bogaţi, precum şi un boom al construcţiilor care a contribuit la reputaţia Miami ca destinaţie turistică internaţională de top.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici