Primele informaţii despre obiectivele contraofensivei lansate de Ucraina: Luptele se desfăşoară "de-a lungul axei Tokmak", un oraş strategic

Doi membri ai armatei, doi oficiali occidentali de la Kiev şi analişti militari au declarat că aceste mişcări recente au fost un semn clar că, după luni de pregătiri şi antrenamente, ofensiva de vară a Ucrainei pentru a elibera teritoriul ocupat a început cu adevărat.

2441 afișări
Imaginea articolului Primele informaţii despre obiectivele contraofensivei lansate de Ucraina: Luptele se desfăşoară "de-a lungul axei Tokmak", un oraş strategic

Primele informaţii despre obiectivele contraofensivei lansate de Ucraina: Luptele se desfăşoară "de-a lungul axei Tokmak", un oraş strategic

"Pe baza acţiunii de ieri şi a sistemelor occidentale folosite, se pare că ofensiva ucraineană este în desfăşurare", a declarat Michael Kofman, analist militar la Center for Naval Analyses, un think-tank cu sediul la Washington.

Kofman a precizat că luptele par să se desfăşoare "de-a lungul axei Tokmak", un oraş strategic din provincia Zaporizhzhia, în amonte de barajul Kakhovka, unde apele au înghiţit zeci de aşezări şi au declanşat un dezastru umanitar şi ecologic.

Forţele ucrainene speră să obţină o pătrundere în sud şi să rupă "puntea terestră" care leagă Rusia de provinciile ucrainene Zaporizhzhia şi Kherson, tăind liniile de aprovizionare a peninsulei Crimeea, aflată în prezent sub controlul Moscovei.

"Dacă Ucraina rupe podul terestru al Rusiei care leagă Crimeea de Rusia propriu-zisă, întreaga prezenţă a Moscovei în partea de sud-est a frontului s-ar putea prăbuşi", a declarat Konrad Muzyka, director al Rochan Consulting, o organizaţie cu sediul în Polonia care urmăreşte războiul din Ucraina.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici