Primul aeroport din Europa care va avea o podgorie pe acoperiş

  • Aeroportul Firenze-Peretola din Florenţa va avea o podgorie pe acoperiş, devenind probabil primul aeroport din Europa cu o asemenea amenajare.
  • Proiectul ambiţios face parte din renovarea terminalului pentru zboruri internaţionale.
1145 afișări
Imaginea articolului Primul aeroport din Europa care va avea o podgorie pe acoperiş

Sursa foto: X

Aeroportul Firenze-Peretola, cunoscut anterior sub numele de Aeroportul Amerigo Vespucci, va deveni probabil primul aeroport din Europa care va dispune de propria podgorie internă. Oraşul Florenţa a anunţat că a angajat celebrul studio de design american Rafael Viñoly Architects pentru a proiecta şi implementa proiectul ca parte a renovării terminalului său pentru zboruri internaţionale, relatează themayor.eu.

Podgoria va acoperi întregul acoperiş al terminalului şi va fi formată din 38 de rânduri de viţă de vie producătoare de struguri.

Întreaga suprafaţă a terminalului va fi de 50.000 de metri pătraţi.

Alegerea podgoriei nu a fost întâmplătoare, deoarece ideea este că aceasta va reprezenta şi va comunica esenţa Toscanei pasagerilor care sosesc acolo. Iar această esenţă este reprezentată de dealurile şi faimoasele vinuri din regiunea italiană.

Un viticultor de renume din regiune va cultiva podgoria, iar vinul va fi produs şi învechit în pivniţe specializate sub acoperişul terminalului, a explicat un purtător de cuvânt al Rafael Viñoly Architects.

Proiectul este programat să fie finalizat până în 2035, deşi prima fază va fi gata până în 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici