Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8

Summitul G8 de la Lough Erne, în Irlanda de Nord, s-a încheiat marţi cu o declaraţie finală, relatează AFP, care prezintă principalele puncte ale documentului.

1206 afișări
Imaginea articolului Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8

Principalele puncte ale declaraţiei finale a Summitului G8 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SIRIA

Rămânem angajaţi în căutarea unei soluţii politice pentru criză (...). Susţinem puternic decizia organizării imediat ce este posibil a Conferinţei de la Geneva privind situaţia din Siria, cu scopul de a pune în aplicare comunicatul de la Geneva din 30 iunie 2012 ce defineşte etapele-cheie, prima fiind un guvern de tranziţie cu puteri executive depline, format prin consimţământ reciproc.

Serviciile publice este necesar să fie păstrate sau restabilite. Acest lucru include forţele militare şi de securitate.

Suntem foarte îngrijoraţi de ameninţarea tot mai mare a terorismului şi extremismului în Siria, dar şi de natura tot mai pronunţat intercomunitară a conflictului (...). Îndemnăm autorităţile siriene şi opoziţia să se angajeze în cursul Conferinţei de la Geneva la distrugerea şi expulzarea din Siria a tuturor organizaţiilor şi indivizilor afiliaţi Al-Qaida.

Condamnăm orice utilizare de armament chimic în Siria şi îndemnăm părţile în conflict să autorizeze accesul anchetatorilor mandataţi de ONU (...) să efectueze o anchetă obiectivă asupra acuzaţiilor de utilizare de armament chimic.

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi de utilizarea de arme chimice vor trebui să răspundă pentru acţiunile lor.

Insistăm asupra necesităţii de a securiza depozitele de armament chimic din Siria, în aşteptarea distrugerii acestora sub control internaţional.

ECONOMIE MONDIALĂ

Promovarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă este principala noastră prioritate (...).

Am convenit să încurajăm reluarea creşterii economice la nivel mondial susţinând cererea, consolidându-ne finanţele publice şi recurgând la toate resursele de creştere.

COMERŢ

Comerţul şi investiţiile sunt motoarele-cheie ale creşterii economice mondiale, creării de locuri de muncă şi dezvoltării durabile (...). Vom dărâma barierele comerciale la nivel naţional şi în străinătate, rezistând protecţionismului şi încheind o serie de acorduri comerciale ambiţioase. În particular, salutăm deschiderea unor negocieri în vederea unui Acord comercial UE-Statele Unite (...).

FISCALIATE

Administraţiile fiscale din lume este necesar să schimbe în mod automat informaţii cu scopul combaterii flagelului evaziunii fiscale (...). Îndemnăm toate jurisdicţiile să adopte şi să aplice această nouă normă mondială imediat ce este posibil (...). Ne angajăm să dezvoltăm un adevărat model mondial unic pentru schimbul automat multilateral şi bilateral de informaţii fiscale, pe baza sistemelor existente.

Este necesar ca societăţile să ştie cine le deţine în mod real, iar administraţiile fiscale şi autorităţile însărcinate cu impunerea respectării legii este necesar să fie în măsură să obţină cu uşurinţă aceste informaţii.

O proastă cunoaştere a celui care controlează, deţine şi beneficiază în ultimă instanţă societăţi şi alte entităţi juridice, inclusiv trusturi, nu îi favorizează doar pe cei care încearcă să scape de fisc, ci şi pe cei care încearcă să spele rezultatele crimelor lor (...). Am convenit să publicăm planuri de acţiune naţionale pentru ca informaţia despre deţinătorii şi beneficiarii reali ai societăţilor şi trusturilor să fie accesibilă administraţiilor fiscale şi autorităţilor însărcinate să impună respectarea legii, prin intermediul unor registre centrale (...).

Statele este necesar să modifice reglementările ce permit întreprinderilor să îşi transfere câştigurile dintr-o ţară în alta pentru a scăpa de impozite, iar multinmaţionalele este necesar să informeze autorităţile fiscale ce impozite plătesc şi unde. "Regulile fiscale internaţionale şi naţionale nu trebuie nici să autorizeze şi nici să încurajeze multinaţionalele să îşi reducă impozitele la nivel mondial, şi să îşi transfere în mod artificial câştigurile în jurisdicţii cu o slabă presiune fiscală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici