Printre victimele masacrului din Nisa se află şi copii veniţi cu părinţii să asiste la artificiile de Ziua Franţei. Un bebeluş de 8 luni, pierdut de familia sa în panica declanşată

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că printre victimele masacrului se află şi copii. Ulterior, primarul oraşului Nisa Christian Estrosi a anunţat pentru presa locală că 10 copii au fost ucişi în atac. Alţi 50 de copii au fost internaţi la spitalul de pediatrie Lenval din Nisa în ultimele ore. În panica declanşată în faţa camionului, supravieţuitori ai atentatului şi-au pierdut prieteni şi copii cu care veniseră la focurile de artificii.

13028 afișări
Imaginea articolului Printre victimele masacrului din Nisa se află şi copii veniţi cu părinţii să asiste la artificiile de Ziua Franţei. Un bebeluş de 8 luni, pierdut de familia sa în panica declanşată

Tiava Banner si-a pierdut bebelusul in panica starnita de atentat

UPDATE 11:05 Potrivit ziarului francez Nice-Matin, 54 de copii au fost internaţi în spitalul Lenval din Nisa în această noapte, ca urmare a atentatului terorist de pe faleză.

UPDATE 7.11 Mai mulţi copii sunt în operaţii, la spitalul de pediatrie Lenval. Laurence Marie, de la Spitalul de pediatrie, a declarat pentru Reuters că sunt câteva operaţii mai dificile.

Oamenii au folosit intens social media pentru a găsi persoanele care lipsesc. Cea mai răspândită cerere de ajutor a fost cea a unei mame, Tiava Banner, care a scris: "Am pierdut bebeluşul nostru de 8 luni. Prieteni din Nisa, dacă l-aţi văzut, dacă l-aţi găsit, vă rog, contactaţi-mă".

Femeia se afla împreună cu soţul ei şi cu micuţul de opt luni la manifestaţiile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei la Nisa. În momentul atacului, aceasta a pierdut căruciorul în care se afla copilul.

Mesajul femeii a fost distribuit de aproape 22.000 de ori. 

Din fericire, la o oră de la publicarea mesajului, familia a revenit şi a anunţat că micuţul a fost găsit. Mama lui a mulţumit tuturor pentru susţinere şi pentru distribuirile numeroase. "Am găsit bebeluşul mulţumită femenii numite Joy Ruez. Mulţumesc Facebook şi tuturor celor care ne-aţi ajutat să trimitem mesajul", a scris Tiava Banner, adăugând hashtag-ul asociat cu atacul din Nisa.

BBC scrie că nu a reuşit să identifice persoana care a scris acest mesaj, dar viteza cu care s-a răspândit postarea a făcut ca toată lumea să aştepte rezultatul căutărilor bebeluşului.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise, iar alte peste 150 au fost rănite, 42 fiind în stare gravă, în atentatul comis joi seară la Nisa, relatează publicaţiile Nice Matin şi Le Figaro citând surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici