Reacţiile oficialilor români la atentatul din Franţa. Iohannis: Teroarea a lovit din nou. Actele de cruzime trebuie stopate / Cioloş: România, alături de poporul francez

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm atacul de la Nisa, arătând că actele de cruzime trebuie stopate şi putem face asta doar uniţi împotriva celor care nu au nicio justificare pentru faptele lor.

1453 afișări
Imaginea articolului Reacţiile oficialilor români la atentatul din Franţa. Iohannis: Teroarea a lovit din nou. Actele de cruzime trebuie stopate / Cioloş: România, alături de poporul francez

Reacţiile oficialilor români la atentatul din Franţa. Iohannis: Teroarea a lovit din nou. Actele de cruzime trebuie stopate / Cioloş: România, alături de poporul francez

''Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Naţională a Franţei. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat vieţile a zeci de oameni şi a lăsat în urmă peste o sută de răniţi. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate şi putem face asta doar uniţi împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi multă putere celor răniţi! România este alături de Franţa în aceste clipe îngrozitor de dureroase'', a scris vineri şeful statului pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloş a transmis condoleanţe familiilor victimelor atentatului de la Nisa, afirmând că "vieţile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea şi fraternitatea" chiar de Ziua Naţională "au fost secerate într-un atentat inuman", iar România este alături de poporul francez.

"De Ziua Naţională, Franţa este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii s-a transformat în dramă. Vieţile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un atentat inuman. În aceste momente, România este alături de Franţa, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violenţă incalificabilă. Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă", a scris vineri, pe Facebook, premierul, care se află într-o vizită oficială în Mongolia.

Cioloş a postat şi un mesaj de condoleanţe în limba franceză, în care spune că, în acest moment de doliu pentru Franţa, "vom rămâne solidari împotriva urii şi a violenţei".

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi 18 au fost rănite grav după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, într-un mesaj către naţiune, că atacul de la Nisa este unul terorist şi a anunţat prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă. Hollande a mai spus că Franţa îşi va intensifica acţiunile împotriva terorismului, în Irak şi Siria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici