Prinţul Charles şi soţia sa vizitează victimele revoltelor din Londra

Prinţul Charles şi soţia sa Camilla s-au întâlnit miercuri cu familii din Tottenham, un cartier din nordul Londrei, ale căror locuinţe au fost distruse în timpul revoltelor de la începutul lui august.

180 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles şi soţia sa vizitează victimele revoltelor din Londra

Prinţul Charles şi soţia sa vizitează victimele revoltelor din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este prima vizită pe teren a unor membri ai familiei regale de la revoltele urbane care au afectat capitala şi alte oraşe britanice timp de patru nopţi consecutiv.

Charles şi Camilla şi-au întrerupt vacanţa în Scoţia pentru a-şi exprima solidaritatea cu victimele violenţelor care au izbucnit la 6 august, la Tottenham, şi în cursul cărora au fost ucise cinci persoane.

"Bine aţi venit la Tottenham", a strigat un locuitor, la sosirea moştenitorului coroanei într-un centru de vacanţă, în care sunt colectate donaţiile destinate victimelor jafurilor comise la 6 august în acest cartier.

Moartea tânărului Mark Duggan, ucis de poliţie într-o operaţiune împotriva unor infractori din cadrul comunităţii de culoare, a declanşat primele violenţe, la Tottenham.

Vizita-surpriză a lui Charles şi a Camillei are loc după ce premierul David Cameron a vizitat acelaşi centru, marţi.

"Nu ne aşteptam să le pese de noi. Este simpatic", a declarat o tânără în vârstă de 20 de ani, adăugând că doar după ce s-a întâmplat "ceva atât de negativ, ca revoltele, au venit aceşti oameni aici".

"Acest lucru nu ne va da casele înapoi şi tot ce am pierdut, dar este o recunoaştere", a declarat Haley Jackson, o profesoară de dans în vârstă de 23 de ani.

Dymond Allen, un animator cu un dinte din aur şi un tricou în culorile Jamaicăi, este mândru că a vorbit cu prinţul Charles. "Sincer, nu cred că familia regală este în contact cu oamenii de pe stradă", a apreciat el.

Tânărul în vârstă de 33 de ani care a patrulat în nopţile de revolte, pentru a-i opri pe participanţii la violenţe, a dat vina pe poliţie. "Oamenii s-au săturat de brutalitatea poliţiştilor. Dacă nu l-ar fi omorât pe Mark în stradă aşa cum au făcut, nu s-ar fi întâmplat nimic", consideră el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici