Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va lipsi de la funeraliile reginei

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, nu va participa luni la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, a declarat duminică o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe, citată de Reuters.

1335 afișări
Imaginea articolului Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite va lipsi de la funeraliile reginei

Prinţul moştenitor Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite va lipsi luni de la funeraliile reginei Elisabeta, a declarat duminică o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe, contrar aşteptărilor Marii Britanii.

Arabia Saudită va fi reprezentată în schimb de prinţul Turki bin Mohammed al Saud, a precizat sursa.

Prinţul Turki este ministru de stat şi este membru al cabinetului din 2018. El este nepotul regretatului rege Fahd şi face parte din noua generaţie care a fost adusă la putere de prinţul Mohammed.

Schimbarea a fost făcută de Arabia Saudită, a adăugat sursa.

Marea Britanie i-a invitat pe şefii de stat din aliaţii săi să participe, dar este la latitudinea acestor naţiuni pe cine să trimită.

Reprezentarea saudită la înmormântare a fost urmărită îndeaproape pentru că ar marca o apropiere diplomaticp în răceala pe care ţările occidentale au impus-o prinţului Mohammed după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, despre care serviciile de informaţii americane spun că a fost aprobată de prinţul moştenitor.

Acesta a negat orice rol în această crimă. În 2020, Arabia Saudită a încarcerat opt persoane pentru perioade cuprinse între şapte şi 20 de ani pentru uciderea lui Khashoggi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici