Prinţul Philip al Marii Britanii îşi petrece cea de-a 92-a aniversare în spital

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, îşi petrece cea de-a 92-a aniversare în spital, unde îşi continuă convalescenţa după o intervenţie chirurgicală pe care a suportat-o la nivelul abdomenului, la sfârşitul săptămânii trecute.

146 afișări
Imaginea articolului Prinţul Philip al Marii Britanii îşi petrece cea de-a 92-a aniversare în spital

Doi politişti păzesc intrarea spitalului în care a fost internat Prinţul Philip (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ducele de Edinburgh, născut pe 10 iunie 1921, va rămâne aproximativ 15 zile la London Clinic, un spital privat din capitala britanică, unde a fost internat joi, şi nu va putea din acest motiv să îşi sărbătorească cea de-a 92-a aniversare, luni, alături de familia regală, la reşedinţa oficială a acesteia.

Soţul suveranei, care deţine recordul de longevitate în rândul prinţilor consorţi britanici, a fost deja spitalizat în aceeaşi perioadă a anului trecut, timp de cinci zile, din cauza unei infecţii urinare. Prinţul Philip a putut totuşi să fie externat la timp, cu o zi înainte de aniversarea sa, pentru a-şi sărbători ziua de naştere acasă.

Reprezentanţii Palatului Buckingham au oferit foarte puţine informaţii, în weekend, despre această nouă spitalizare, cea de-a patra de la sfârşitul anului 2011, spunând doar că prinţul "nu este suferind".

Vineri, Palatul Buckingham a anunţat că ducele de Edinburg a suportat "o operaţie exploratorie" sub anestezie generală în zona abdomenului şi că a reacţionat "de o manieră satisfăcătoare", fără să ofere detalii despre boala de care suferă prinţul.

Potrivit serviciului de presă al acestuia, noua spitalizare a prinţului Philip a fost programată după o examinare medicală care a avut loc săptămâna trecută. Soţul reginei a fost transportat cu automobilul la acea clinică, după ce asistase, fără să lase nimic să transpară, la o petrecere în grădina Palatului Buckingham.

Contactat în legătură cu eventualele vizite ale membrilor familiei regale la spitalul unde este internat prinţul Philip, cu ocazia aniversării sale, Palatul Buckingham nu a oferit niciun indiciu, precizând că este vorba de "o decizie de ordin personal".

Regina Elizabeth a II-a, care îşi împarte viaţa cu ducele de Edinburgh de aproape 66 de ani şi care a împlinit la rândul ei vârsta de 87 de ani în luna aprilie, şi-a petrecut weekendul la castelul Windsor.

Salve de tun vor fi trase luni din Hyde Park şi din Turnul Londrei, aşa cum o cere tradiţia, în onoarea prinţului.

Mult timp cunoscut pentru energia lui inepuizabilă, prinţul Philip i-a stat alături soţiei sale, fără greşeală, în cei 61 de ani de domnie ai acesteia, iar regina spune că prinţul este "stânca ei".

Constanţa sa în rolul de fidel adjunct i-a atras simpatia supuşilor britanici, în ciuda caracterului său aspru şi a unor gafe devenite celebre.

Prinţul Philip, care a efectuat de-a lungul anilor numeroase vizite oficiale şi a patronat numeroase asociaţii, a anunţat cu ocazia celei de-a 90-a aniversări că va reduce numărul acestor angajamente, considerând că "şi-a făcut datoria".

La sfârşitul anului 2011, a fost nevoit să suporte o operaţie din cauza unei artere coronare blocate. A efectuat totuşi o vizită-fulger în Canada după doar câteva luni, în aprilie 2012.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici