Prinţul William al Marii Britanii a făcut apel la încetarea luptelor din Gaza

„Rămân profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie”, a arătat moştenitorul tronului britanic.

140 afișări
Imaginea articolului Prinţul William al Marii Britanii a făcut apel la încetarea luptelor din Gaza

Prinţul William al Marii Britanii a făcut apel la încetarea luptelor din Gaza

Intervenţiile politice ale membrilor familiei regale britanice sunt neobişnuite, dar William, moştenitorul tronului, în vârstă de 41 de ani, urmează să îşi asume marţi o serie de angajamente pentru a recunoaşte suferinţa umană provocată de conflictul din Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

De asemenea, biroul său a declarat că va atrage atenţia asupra creşterii antisemitismului la nivel mondial.

"Rămân profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Prea mulţi au fost ucişi", a declarat William. "La fel ca mulţi alţii, vreau să văd sfârşitul luptelor cât mai curând posibil. Există o nevoie disperată de un sprijin umanitar sporit pentru Gaza. Este esenţial ca ajutorul să ajungă şi ca ostaticii să fie eliberaţi."

Prinţul de Wales, care în 2018 a devenit primul membru regal britanic de rang înalt care a efectuat o vizită oficială în Israel şi în teritoriile palestiniene, va fi prezent săptămâna viitoare la o sinagogă pentru a asculta opiniile tinerilor care sunt implicaţi în combaterea urii şi antisemitismului, relevă sursa citată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici