Prioritatea Preşedinţiei germane a Consiliului UE va fi contracararea efectelor Covid-19. Heiko Mass denunţă încălcările statului de drept din cauza măsurilor de urgenţă

Contracararea efectelor crizei pandemiei va fi principala sarcină a Preşedinţiei germane a Consiliului Uniunii Europene, afirmă Heiko Maas, ministrul de Externe de la Berlin, denunţând încălcări ale statului de drept în Europa produse în contextul măsurilor de urgenţă.

677 afișări
Imaginea articolului Prioritatea Preşedinţiei germane a Consiliului UE va fi contracararea efectelor Covid-19. Heiko Mass denunţă încălcările statului de drept din cauza măsurilor de urgenţă

Sursa foto: Profimedia

"Vom învinge definitiv virusul dacă vom aduce situaţia sub control în Europa şi pe plan mondial. Dacă se răspândeşte necontrolat, mai devreme sau mai târziu ne va lovi din nou ca un bumerang. Dacă naţiunile sau zone ale lumii alunecă în abisuri economice ori umanitare, nici noi nu vom putea avea o relansare sustenabilă", afirmă Heiko Maas într-un editorial publicat duminică în cotidianul german Die Welt.

"Germania, o naţiune axată pe exporturi, are nevoie de o Europă sănătoasă şi de un sistem economic mondial funcţional. De aceea, nu este vorba doar de un act de solidaritate europeană, ci şi de un raţionament pur economic în lansarea de către Uniunea Europeană a celui mai mare pachet de asistenţă, în valoare de 500 de miliarde de euro. Obiectivul nostru este ca Europa să iasă din această criză mai puternică, mai solidară şi mai încrezătoare. Pentru a face asta, bugetul Uniunii Europene trebuie să devină un program de revigorare a Europei în următorii şapte ani. Trebuie să regândim totul şi să facem investiţii masive în viitor - în cercetare, protecţia mediului, suveranitate în materie de tehnologie, sisteme medicale şi sociale care să poată face faţă crizelor. Trebuie să fixăm direcţia în acest sens pentru Preşedinţia germană a Consiliului UE, care începe la 1 iulie 2020. Va fi o Preşedinţie axată pe învingerea epidemiei de coronavirus şi a efectelor acesteia. Imediat ce vom trece de vârful muntelui, una dintre priorităţi va fi să reducem gradual şi coordonat restricţiile de călătorie şi de pe piaţa comunitară", subliniază Heiko Maas.

"Trebuie să extragem învăţăminte de pe urma acestei crize, spre exemplu prin îmbunătăţirea sistemului UE de protecţie civilă, a aprovizionării comune şi producţiei de echipamente medicale esenţiale. Şi trebuie să corectăm evoluţiile indezirabile expuse de această criză. Mă gândesc în primul rând la restricţiile asupra democraţiei şi statului de drept aplicate sub pretextul acţiunilor de combatere a coronavirusului, inacceptabile în Europa. Oricine subminează valorile fundamentale ale Uniunii Europene nu trebuie să se aştepte să beneficieze în totalitate de avantajele financiare ale UE", a subliniat Heiko Maas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici