PRO TV: Frattini cere explicaţii, la Chişinău, privind incidentele de la graniţa cu România

Comisarul European pentru Justiţie, Franco Frattini, prezent, duminică, la Chişinău, a cerut explicaţii autorităţilor în legătură cu refuzul vameşilor de la punctul de frontieră Leuşeni de a permite accesul unor delegaţii din România pe teritoriul Republicii Moldova, transmite PRO TV.

1 afișare
Imaginea articolului PRO TV: Frattini cere explicaţii, la Chişinău, privind incidentele de la graniţa cu România

PRO TV: Frattini cere explicaţii, la Chişinău, privind incidentele de la graniţa cu România

Frattini a remarcat că această situaţie s-a înregistrat la un singur punct de frontieră.

"Ministrul de Externe mi-a promis că mă va informa în legătură cu ce s-a întâmplat", a declarat oficialul CE, referindu-se la ministrul de Externe moldovean, Andrei Stratan.

La rândul său, Stratan a spus că instituţiile responsabile examinează situaţia şi vor informa Ministerul de Externe. El a subliniat că la Chişinău se află 14 delegaţii străine, care nu au întâmpinat niciun obstacol la trecerea frontierei.

Vineri, trei delegaţii româneşti din Bacău, Năvodari şi Târgu Mureş, invitate la Chişinău de către primarul oraşului, Daniel Chirtoacă, au fost întoarse din drum, din punctul de graniţă Albiţa-Leuşeni, fără nicio explicaţie, de către autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici