Probleme pentru Jeff Bezos. Fondatorul Amazon este dat în judecată de o fostă menajeră

  • Jeff Bezos este dat în judecată de către o fostă menajeră.
  • Femeia acuză condiţiile proaste de muncă, dar şi discriminare din partea celorlalţi angajaţi.
2227 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru Jeff Bezos. Fondatorul Amazon este dat în judecată de o fostă menajeră
O femeie care a lucrat ca menajeră pe proprietatea lui Jeff Bezos din zona Seattle l-a dat în judecată pe fondatorul Amazon şi companiile care îi administrează proprietăţile. Femeia spune că a îndurat „condiţii de muncă nesigure şi nesănătoase” şi că a fost supusă discriminării rasiale de către ceilalţi angajaţi, transmite The Guardian. 
 
Mercedes Wedaa, care a fost angajată în 2019, spune că s-a confruntat cu discriminare rasială şi că a fost obligată să lucreze ore îndelungate fără pauze de masă sau de odihnă.
 
Mercedes Wedaa a declarat că a fost angajată de personalul lui Bezos în 2019 pentru a ajuta la întreţinerea proprietăţii din zona Seattle a magnatului. Wedaa şi alţi angajaţi pentru întreţinerea casei au lucrat în mod regulat între 10 şi 14 ore pe zi şi nu au beneficiat de pauze de masă sau de odihnă adecvate, a susţinut ea în procesul depus marţi la Curtea Superioară a comitatului King din Seattle.
 
Fosta menajeră spune că nu exista o zonă de odihnă desemnată şi nici o baie uşor accesibilă. Lui Wedaa şi altor menajere li s-a interzis să folosească o toaletă aflată în încăperea cu camere video, ceea ce le-a făcut să se căţere pe fereastra spălătoriei pentru a avea acces la o baie, potrivit acuzaţiilor prezentate la proces, citate de publicaţia GeekWire.
 

Menajerele s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor de muncă

 
Plângerea susţine că Wedaa şi alte menajere au făcut frecvent infecţii ale tractului urinar, deoarece „trebuiau să petreacă o mare parte din zi abţinându-se să meargă la baie”. De asemenea, personalului de menajer i s-ar fi interzis să intre în reşedinţă atunci când familia Bezos se afla acolo, cu excepţia cazului în care făceau curăţenie.
 
Managerii casei i-ar fi tratat prost pe Wedaa şi pe ceilalţi membri hispanici ai personalului de curăţenie, în timp ce aceştia erau „respectuoşi şi politicoşi” faţă de îngrijitorii  şi personalul de întreţinere al lui Bezos care erau de culoare albă, se arată în plângere.
 
Wedaa susţine că în cele din urmă a fost concediată după ce a făcut plângeri cu privire la condiţiile de muncă şi la comportamentului discriminatoriu.
 
Harry Korrell, un avocat al lui Bezos şi al celorlalţi inculpaţi, printre care se numără Zefram şi Northwestern, două companii care gestionează interesele şi proprietăţile sale, a declarat că Wedaa a fost concediată pentru probleme de performanţă.
 
„Am investigat afirmaţiile, iar acestea nu sunt întemeiate”, a declarat Korrell într-o declaraţie trimisă prin e-mail. El a spus că Wedaa a câştigat peste şase cifre anual şi că existau mai multe băi şi săli de odihnă disponibile pentru ea şi pentru alţi angajaţi.
 
Patrick McGuigan, un avocat care o reprezintă pe Wedaa, a declarat pentru CNBC într-o declaraţie: „Niciun angajator nu este mai presus de lege, nici măcar Jeff Bezos şi organizaţiile pe care le foloseşte pentru a căuta şi angaja oameni care să lucreze pentru îngrijirii casei sale şi a celorlalte proprietăţi pe care le deţine. Legile federale şi statale privind munca şi ocuparea forţei de muncă impun ca oamenii care muncesc să fie plătiţi pentru munca pe care o prestează şi să îşi poată desfăşura activitatea într-un loc de muncă lipsit de discriminare, sigur, igienic şi sănătos. Aceste legi trebuie respectate de toţi angajatorii”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici