Procurorii americani cer închisoare pe viaţă pentru traficantul rus de arme Viktor Bout

Procurorii americani au cerut vineri unui judecător federal din New York să îl condamne la închisoare pe viaţă pe traficantul rus de arme Viktor Bout, pe motiv că acesta intenţiona să vândă rachete sol-aer unei organizaţii teroriste, pentru a ucide americani, relatează RIA Novosti în pagina online.

425 afișări
Imaginea articolului Procurorii americani cer închisoare pe viaţă pentru traficantul rus de arme Viktor Bout

Procurorii americani cer închisoare pe viaţă pentru traficantul rus de arme Viktor Bout

Bout, care a negat toate acuzaţiile formulate împotriva sa, riscă o pedeapsă cuprinsă între 25 de ani şi închisoare pe viaţă.

Fostul ofiţer militar rus în vârstă de 45 de ani, cunoscut drept "Negustorul morţii", a fost aresatat în Thailanda în martie 2008, într-o operaţiune condusă de agenţi americani, şi a fost extrădat în SUA în noiembrie 2010.

La 2 noiembrie 2011, un tribunal din New York l-a găsit vinovat pe Bout pentru conspiraţie în vederea uciderii unor oficiali şi cetăţeni americani, de achiziţie şi tentativă de vânzare a unor rachete şi acordare de sprijin Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), considerată organizaţie teroristă de către Statele Unite.

Avocatul lui Bout, care urmează să afle sentinţa la 5 aprilie, a cerut anterior tribunalului să renunţe la acuzaţiile împotriva acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici