Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Guvernul Statelor Unite a lansat un site web pentru ca victimele presupusei fraude a fondatorului bursei de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, să poată comunica cu autorităţile de aplicare a legii, scrie Reuters.

337 afișări
Imaginea articolului Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Procurorii americani lansează un site web pentru victimele fraudei Bankman-Fried

Printr-un ordin emis vineri seara târziu, judecătorul districtual Lewis Kaplan din Manhattan a autorizat procurorii federali să folosească site-ul web pentru a nu fi nevoiţi să contacteze victimele în mod individual.

FTX ar putea datora bani la mai mult de 1 milion de persoane, ceea ce face dificilă contactarea fiecăruia, au declarat procurorii.

Legea federală le cere procurorilor să contacteze posibilele victime ale infracţiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv de a obţine despăgubiri, de a fi audiate în instanţă şi de a fi protejate de inculpaţi.

"Dacă credeţi că este posibil să fi fost victima unei fraude comise de Samuel Bankman-Fried, A/K/A/'SBF', vă rugăm să contactaţi coordonatorul victimelor/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite", se arată pe site-ul web.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a pledat nevinovat la opt capete de acuzare pentru fraudă electronică şi conspiraţie în legătură cu prăbuşirea FTX din noiembrie.

Procurorii au declarat că acesta a furat miliarde de dolari din depozitele clienţilor FTX pentru a plăti datoriile fondului său de acoperire, Alameda Research, şi a minţit investitorii cu privire la situaţia financiară a FTX.

El a recunoscut deficienţele de gestionare a riscurilor, dar a declarat că nu se consideră responsabil din punct de vedere penal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici