Procurorul Curţii Penale Internaţionale cere un mandat de arestare pe numele lui Muammar Kadhafi

Procurorul Curţii Penale Internaţionale a cerut mandate de arestare pe numele liderului libian Muammar Kadhafi şi altor două persoane pentru crime împotriva umanităţii.

239 afișări
Imaginea articolului Procurorul Curţii Penale Internaţionale cere un mandat de arestare pe numele lui Muammar Kadhafi

Procurorul Curţii Penale Internaţionale cere un mandat de arestare pe numele lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit BBC News Online, Luis Moreno-Ocampo a declarat că Muammar Kadhafi, fiul lui, Saif al-Islam, şi directorul serviciilor de informaţii Abdullah al-Sanusi poartă cea mai mare responsabilitate pentru "atacurile extinse şi sistematice" împotriva civililor.

Judecătorii CPI urmează să decidă dacă vor emite aceste mandate de arestare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici