Producători de cipuri din Paris au fost arestaţi pentru că au furnizat tehnologii secrete Rusiei. China este acuzată de SUA că furnizează armament letal Rusiei

  • Directori francezi şi chinezi de la Ommic au fost arestaţi de autorităţile franceze.
  • Aceştia sunt acuzaţi pentru că au furnizat tehnologii militare secrete către China şi Rusia.
  • Forţele armate ucrainene au raportat că au distrus multe drone ruseşti cu cipuri de fabricaţie europeană, chinezească şi nord-americană.
10342 afișări
Imaginea articolului Producători de cipuri din Paris au fost arestaţi pentru că au furnizat tehnologii secrete Rusiei. China este acuzată de SUA că furnizează armament letal Rusiei

European Semiconductor Center - Ommic

Directorii companiei Ommic, condusă de un om de afaceri chinez, au fost arestaţi la Paris. 

Ziarul Le Parisien a relatat incidentul, făcând referire la rezultatele anchetei autorităţilor franceze şi la deciziile instanţelor de judecată.

Ommic este una dintre puţinele companii europene care produc semiconductori.

Aceasta este specializată în fabricarea de cipuri ultra-puternice de înaltă performanţă, care sunt utilizate în echipamentele 5G, sateliţi, precum şi în radarele de pe tancuri şi avioane de luptă şi în sistemele de ghidare a rachetelor.

Astfel de tehnologii sunt atent monitorizate, iar exporturile lor sunt controlate...sau aşa ar trebui să fie în teorie. 

Anchetatorii au descoperit că Rusia a achiziţionat semiconductori  în valoare totală de 11,8 milioane de euro de pe piaţa neagră, de la diferiţi intermediari ce au cumpărat tehnologii de la producători occidentali. 

Au fost descoperite rute prin Lituania, India şi Turcia prin care erau transportate cipuri occidentale în Rusia.

Informaţiile au fost citate pe X de Anton Yuriyovych Gerashchenko, consilier oficial şi un fost ministru adjunct la Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina.

Financial Times raportează că grupul Wagner cumpără coifuri din China.

În Conferinţa de securitate de la München, potrivit CNN, Statele Unite şi-au avertizat aliaţii europeni privind sprijinul Chinei acordat armatei Rusiei şi că există riscul ca Beijingul să furnizeze armament letal în secret. 

POLITICO, printr-o investigaţie jurnalistică, a dezvăluit că echipamente chinezeşti în valoare de câteva milioane de dolari, de la drone şi blindaj la veste antiglonţ, apar pe piaţa rusă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici