Producerea vaccinurilor împotriva noului coronavirus ar putea începe înainte ca testarea să fie finalizată

Ar putea fi necesar să se înceapă producerea vaccinurilor împotriva coronavirusului chiar înainte ca acestea să fie testate complet pentru a vedea dacă pot proteja oamenii de infecţii, a declarat Richard Hatchett, CEO al Coaliţiei pentru Inovaţii şi Pregătiri în caz de Epidemie (CEPI), scrie CNN.

1408 afișări
Imaginea articolului Producerea vaccinurilor împotriva noului coronavirus ar putea începe înainte ca testarea să fie finalizată

Producerea vaccinurilor împotriva noului coronavirus ar putea începe înainte ca testarea să fie finalizată

CEPI este o organizaţie non-profit formată pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor.

Fabricarea ar putea începe chiar în timp ce unele dintre vaccinurile pentru Covid-19 sunt în prima fază a testării clinice umane, deoarece acestea sunt realizate pentru a dovedi dacă sunt sigure, a spus Hatchett sâmbătă.

Acest plan ar putea reduce timpul de producere fără a sacrifica, însă, eficacitatea sau siguranţa, a spus Hatchett.

Fabricarea la scară largă nu începe de obicei decât după ce un vaccin a trecut toate cele trei faze ale studiilor clinice, un proces care durează de obicei ani de zile.

"Dacă dorim să livrăm vaccinul la scară largă şi în termen de 12 până la 18 luni de la începerea programului, va trebui să acceptăm aceste riscuri", a spus el.

Şeful CEPI a estimat că vor fi cheltuite zeci de miliarde de dolari în următorii câţiva ani pentru livrarea vaccinului.

"Dacă scurtăm pandemia cu o lună, economisim sute de miliarde de dolari. Şi acesta este calculul pe care trebuie să-l facă liderii aleşi", a spus Hatchett.

CEPI a finanţat mai multe proiecte de cercetare a vaccinului Covid-19, inclusiv toate cele trei vaccinuri testate în prezent la oameni. Două dintre vaccinuri sunt în studiile clinice din prima etapă - vaccinurile de la Moderna şi Inovio - şi doar vaccinul Chinez CanSino Bio a avansat până în a doua fază a studiilor clinice la începutul acestei luni.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici