Prof. Dr. Vasile Neacşa: Oameni politici, vorbe şi fapte: Occident vs Rusia

  • Prof. Dr. Vasile Neacşa: Din punct de vedere politic, câteva declaraţii au provocat politicului occidental o confuzie enormă, care aproape ne-a condus la catastrofă.
  • Prof. Dr. Vasile Neacşa: Meseria de clown-actor-dansator are o influenţă mare asupra politicului, reuşind să îl aducă în zona de hipnoza totală. Nu cred să exagerez, dar cred că omenirea a trecut la un pas de auto-distrugere.
  • Prof. Dr. Vasile Neacşa: Ca şi în secolul al XVI-lea, Occidentul este divizat, iar societatea în ansamblul ei este dezorientată. ONU, organizaţie internaţională disfuncţională ( E. Macron), nu mai protejează pe nimeni de nimic.
8164 afișări
Imaginea articolului Prof. Dr. Vasile Neacşa: Oameni politici, vorbe şi fapte: Occident vs Rusia

Prof. Dr. Vasile Neacşa: Oameni politici, vorbe şi fapte: Occident vs Rusia

Prof.dr. Vasile Neacşa analizează declaraţiile preşedintelui Volodimir Zelenski şi mai multor lideri politici occidentali în contextul războiului Rusia-Ucraina, ajungând la o concluzie amară: am fost la un pas de autodistrugere, Occidentul este divizat, ONU nu mai protejează pe nimeni, iar gestionarea defectuoasă a crizei din Ucraina face ca alţii să câştige în detrimentul nostru.

Redăm integral textul semnat de prof.dr. Vasile Neacşa:

Din punct de vedere politic, câteva declaraţii au provocat politicului occidental o confuzie enormă, care aproape ne-a condus la catastrofă:

- Discursul preşedintelui ucrainian V. Zelensky televizat în plenul PE a electrizat o mare parte din asistenţă, printre care şi pe dna Ursula Von der Layen, preşedinta CE. Intrată în zona de magie neagră, domnia-sa avea să declare şi să ceara asistenţei, instalarea unei căi de aderare rapidă pentru Ucraina. „Ei sunt unul dintre noi şi îi dorim să intre”, declara la Euronews. Din fericire, preşedintele Consiliului European, Charles Michel în mod discret i-a adus aminte că, de fapt, Consiliul European şi nu Comisia decide cine se alătură clubului. Magia actorului a avut impact numai pentru trei zile asupra distinsei doamne, care a încercat cu frenezie să îşi apere ideea. În tot acest timp, o scrisoare din partea a 8 ţări sustineau propunerea (şi ele aflate în zona de woodoo) preşedintei CE (Polonia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia, Estonia, Cehia şi Bulgaria). În schimb, cele mai vechi membre Franţa, Germania, Olanda, Spania se opuneau. Diviziunea dintre cei 27 membri a devenit vizibilă şi deranjantă. Când, în sfârşit, cele trei zile negre au trecut, PE a adoptat numai o rezoluţie în care condamnă atacul împotriva Ucrainei. Momentul nu a scăpat liderului de la Ankara, R. Erdogan care declara a doua zi „Ce aşteaptă UE, un război ca sa fim şi noi primiţi în Clubul lor select.

Of … după trecerea celor 3 zile cu toţi am început să cântăm Oda bucuriei pe note compuse de Beethoven… 

Zelenscki cere implicarea NATO

- În urmă cu câteva zile tot acelaşi preşedinte V. Zelensky avea să ceară organizaţiei NATO să introducă „“no fly zone’’ în Ucraina: ”Trebuie să luăm în considerare o închidere completă a cerului pentru rachete, avioane şi elicoptere ruseşti”. Altfel spus, Zelensky cerea în termenii cei mai serioşi ca Organizaţia Nord Atlantică să declare război Rusiei. Pe parcursul unei zile, planeta noastra a încetat să mai respire, aşteptând un răspuns de la NATO. Pentru a clarifica lucrurile pentru cei care nu înţelegeau prea bine, preşedintele rus V. Putin pune în gardă Occidentul că o astfel de abordare ar echivala cu o declaraţie de război. Cu siguranţă că în tot acest răstimp toţi specialiştii din lumea occidentală au cântărit pe toate feţele cum să trişeze sau ce răspuns să-i dea lui V. Putin. Din fericire, răspunsul nu ne-a parvenit prin intermediul d-lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

NATO stă deoparte

Secretarul General al NATO, dl. Jens Stoltenberg, împreună cu purtătorul de cuvânt al Pentagonului dl. John Kirby (ce uşurare că nu a fost Biden, sic !) a declarat că nu se poate lua în considerare o zonă de excludere a zborului deasupra Ucrainei deoarece aceasta nu este membră a NATO. “Acest fapt ar presupune ca avioanele NATO să doboare avioanele ruseşti ceea ce ar duce la o escaladare bruscă a conflictului cu Rusia, care deţine probabil cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume”. Chiar şi aşa, Zelensky continuă să insiste până în ziua de azi pe un ton cât se poate de vehement. Singura care mai studiază situatia este ministra Afacerilor Externe din UK, dna Liz Truss, care, între timp a dat şi o declaraţie, spunând că oricine doreşte să mearga să se bată în Ucraina contra Rusiei este foarte bine că o face.

- Statele Unite nu se dezmint în a lansa perdele de fum şi vorbe uşoare care de multe ori conduc la tragedii imense. Dacă ne amintim bine, în 1990 ambasadoarea SUA la Bagdad, dna April Glaspie, în mod voalat i-a dat undă verde lui H.Saddam să invadeze Kuweitul. La 20.02.2022 preşedintele SUA dl. J. Biden declara că „Rusia va fi trasă la răspundere dacă invadează şi depinde de ceea ce face. Un lucru este dacă va face o incursiune minoră... dar dacă fac de fapt ceea ce sunt capabili să facă cu toată forţa care se găseşte la graniţă va fi un dezastru pentru Rusia.” Altfel spus Rusia a primit undă verde.

Germania deschide o nouă eră

- Germania, prin vocea noului sau cancelar O. Scholz (Partidul Social Democrat), deschide o nouă era de politică externă şi militară, alta decât cea care caracteriza Germania de la sfârşitul celui de-al II-lea Război Mondial până în prezent.  Discursul din Bundestag a primit aprobarea tuturor partidelor politice. Programul de înarmare accelerat s-a declanşat, iar bugetul este considerabil ; 100 miliarde €. Declaraţia Cancelarului a fost următoarea: „Trebuie să sprijinim Ucraina în această situaţie disperată. Şi am făcut acest lucru în mare măsură în ultimele săptămâni, luni şi ani. Dar odată cu invazia Ucrainei, am intrat într-o nouă eră. La Kiev şi Harkov, precum şi la Mariopol, oamenii nu doar îşi apără patria, ci luptă pentru libertate şi democraţie, pentru valorile pe care le împărtăşim cu ei. Preşedintele Putin nu ar trebui să subestimeze hotărârea noastră de a apăra fiecare metru pătrat de teritoriu împreună cu aliaţii noştri”.

Traducere: dacă am fi fost înarmaţi aşa cum trebuie, am fi intervenit militar în conflictul din Ucraina. Spus în sinteză: un război mondial de proporţii este cât se poate de plauzibil în viitor.  Sau prietenia ruso- germană ar putea pacifica UE pe veci.

La un pas de autodistrugere

Urmare a evenimentelor politice descrise mai sus, am câteva concluzii ce se impun:

- Meseria de clown-actor-dansator are o influenţă mare asupra politicului, reuşind să îl aducă în zona de hipnoza totală. Nu cred să exagerez, dar cred că omenirea a trecut la un pas de auto-distrugere. Nu pot vorbi de al III-lea Război Mondial deoarece deznodământul îl cunoaştem de pe acum fără calcule ştiinţifice aprofundate. 

- Ca şi în secolul al XVI-lea,  Occidentul este divizat, iar societatea în ansamblul ei este dezorientată. ONU, organizaţie internaţională disfuncţională (E. Macron), nu mai protejează pe nimeni de nimic. Occidentul se ornează cu lideri mercantili şi emoţionali până la auto-distrugere. Gestiunea crizei din Ucraina este defectuoasă şi, pe acest fundal, alte lumi mai perfide şi unite câştigă în detrimentul nostru.

Mai nou, un mare pragmatic european, E. Macron, recomandă societăţilor franţuzeşti care se găsesc în Rusia să nu părăsească ţara în grabă (Le Figaro, 04.03.2022). Chiar dacă nu a reuşit să oprească războiul, din motive de organizare structural defectuoasă a UE, liderul francez se detaşează în mod clar de alţi lideri europeni care afişează panoplii cu ideologii perimate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici