Profesorii din Germania, nemulţumiţi din cauza elevilor romi care nu vorbesc deloc germană

Profesorii din Germania sunt din ce în ce mai nemulţumiţi din cauza numeroşilor copii romi care nu cunosc limba germană, veniţi după aderarea României şi Bulgariei la UE, informează ziarul Berliner Umschau.

336 afișări
Imaginea articolului Profesorii din Germania, nemulţumiţi din cauza elevilor romi care nu vorbesc deloc germană

Profesorii din Germania, nemulţumiţi din cauza elevilor romi care nu vorbesc deloc germană (Imagine: Cristi Movila/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei citate, după aderarea României şi Bulgariei la UE, din ce în ce mai mulţi copii romi au ajuns în şcoli din Germania, fără a cunoaşte deloc limba, citat de site-ul Novinite.com.

Profesorii şcolii primare Hermann Schulz din Berlin au trimis o scrisoare autorităţilor în care denunţă această situaţie. Conform documentului, într-una dintre clase, 20 la sută dintre copii nu ştiu deloc germană.

Situaţia este similară şi în alte şcoli, iar profesorii susţin că nu mai pot răspunde exigenţelor şi le este imposibil să preda materia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici