Programul american ce protejează de deportare tinerii imigranţi, "probabil defunct", afirmă Donald Trump

Un program care protejează de deportare sute de mii de tineri aduşi ilegal în Statele Unite când erau copii este "probabil defunct", a declarat preşedintele american Donald Trump, acuzând Partidul Democrat de acest lucru, informează agenţia de ştiri Dpa.

413 afișări
Imaginea articolului Programul american ce protejează de deportare tinerii imigranţi, "probabil defunct", afirmă Donald Trump

Programul american ce protejează de deportare tinerii imigranţi, "probabil defunct", afirmă Donald Trump

"DACA (Deferred Action for Childhood Arrival) este probabil defunct, pentru că democraţii îl vor cu adevărat, vor doar să vorbească şi să ia bani de care armata noastră are disperată nevoie", a scris Trump pe Twitter.

Programul DACA, iniţiat de Administraţia Barack Obama, permite unui număr estimativ de 800.000 de persoane, cei mai mulţi din Mexic şi alte ţări din America Latină, să locuiască legal în Statele Unite.

"Eu, în calitate de preşedinte, vreau să vină în Ţara noastră oameni care să ne ajute să devenim puternici şi măreţi din nou, oameni care vin prin intermediul unui sistem bazat pe MERIT. Fără alte loterii! #AMERICA PE PRIMUL LOC", a adăugat Trump într-un al doilea mesaj pe reţeaua de socializare.

Trump a fost criticat săptămâna trecută pentru că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor state de unde provin imigranţi, precum Haiti, El Salvador şi mai multe ţări africane, însă preşedintele american a negat acuzaţiile în acest sens.

Trump s-a întâlnit joi cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor în SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide.

Senatorul democrat Dick Durbin a precizat că l-a auzit pe Trump folosind un limbaj "rasist" şi catalogând aceste state drept "ţări de rahat".

Preşedintele american însă a negat folosirea unor cuvinte ofensatoare, dar a recunoscut că limbajul său a fost unul dur.

Aproximativ 800.000 de tineri imigranţi, care au venit ilegal în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă să fie expulzaţi. Donald Trump a anulat programul DACA, creat de către preşedintele Barack Obama şi susţinut de către democraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici