Proiect aprobat de Senat: diplomaţii români, obligaţi să vorbească două limbi străine

Diplomaţii români vor fi obligaţi să vorbească două limbi străine, potrivit unei iniţiative legislative a USR adoptată de Senat.

218 afișări
Imaginea articolului Proiect aprobat de Senat: diplomaţii români, obligaţi să vorbească două limbi străine

Proiect aprobat de Senat: diplomaţii români, obligaţi să vorbească două limbi străine

Membrii Corpului diplomatic şi consular al României sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza, scrie în proiect. Iniţiativa legislativă aparţine senatorului USR Cristian Bordei şi a primit votul favorabil al Senatului.

„Am mai făcut un pas important în procesul de actualizare a legislaţiei în acest domeniu. Este esenţial ca membrii Corpului diplomatic şi consular să aibă competenţe de comunicare fluentă în mai multe limbi străine, dintre care cel puţin una să facă parte din principalele limbi de lucru folosite în cadrul forurilor internaţionale şi vorbite în cele mai multe sfere de afaceri şi cultură din lume. Activitatea diplomatică nu se face cu orice limbă străină, iar multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene”, a declarat Bordei care este şi secretar al comisiei pentru politică externă din Senat.

93 de senatori au votat pentru proiect şi un singur senator s-a abţinut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici