Proiect de asasinare a lui Vladimir Putin, dejucat de autorităţile ruse

Serviciile speciale ruse au dejucat un proiect de asasinare a preşedintelui Vladimir Putin în Piaţa Roşie, în ziua alegerilor prezidenţiale din 2 martie, a anunţat sâmbătă cotidianul Tvoi Den.

14 afișări
Imaginea articolului Proiect de asasinare a lui Vladimir Putin, dejucat de autorităţile ruse

Proiect de asasinare a lui Vladimir Putin, dejucat de autorităţile ruse - presă

Un cetăţean tadjic a fost arestat, având un arsenal de arme de foc, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate într-un apartament din apropiere de Piaţa Roşie, cu câteva ore înainte ca preşedintele în exerciţiu să rostească un discurs, a anunţat ziarul, fără să citeze surse.

Contactat de AFP, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a refuzat să comenteze.

Cotidianul, care publică un raport detaliat al acestei operaţiuni, difuzează adeseori informaţii în exclusivitate în legătură cu politica rusă, citând oficiali sub acoperirea anonimatului.

Un informator a avertizat FSB cu câteva zile înaintea alegerilor în legătură cu un proiect de asasinare a preşedintelui Putin, precizând că un apartament a fost închiriat în acest scop pe cealaltă parte a fluviului care curge în apropiere de Kremlin, a anunţat Tvoi Den.

Forţele de ordine au organizat un raid la 2 martie, la ora locală 20.00 (19.00 ora României), şi au arestat un cetăţean tadjic, în vârstă de 24 de ani, care dispunea de "un întreg arsenal de arme de foc".

Trei ore mai târziu, Vladimir Putin şi succesorul său Dmitri Medvedev, care a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale, au mers în Piaţa Roşie, unde au vorbit miilor de susţinători.

Directorul FSB, Nikolai Patruşev, a declarat în această săptămână că serviciile sale au dejucat "atentate teroriste" în timpul campaniei electorale şi în ziua scrutinului, dar nu a oferit detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici