Propunere inedită. Ucrainenii lansează o petiţie pentru acordarea cetăţeniei şi a rolului de premier lui Boris Johnson

Ucrainenii au lansat o petiţie prin care cer acordarea cetăţeniei ucrainene şi a rolului de premier al Ucrainei lui Boris Johnson, prim ministrul demisionar din Marea Britanie, potrivit Reuters.

18017 afișări
Imaginea articolului Propunere inedită. Ucrainenii lansează o petiţie pentru acordarea cetăţeniei şi a rolului de premier lui Boris Johnson

Petiţia a strâns peste 2.500 de semnături la câteva ore după ce a fost postată marţi pe site-ul oficial de petiţii al Ucrainei.

În ciuda faptului că şi-a pierdut popularitatea în Marea Britanie ceea ce l-a forţat să îşi anunţe demisia, Boris Johnosn este foarte iubit în Ucraina pentru sprijinul în lupta împotriva Rusiei.

Petiţia adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski enumeră punctele forte ale lui Johnson, acestea fiind „sprijinul mondial pentru Boris Johnson, o poziţie clară împotriva invaziei militare a Ucrainei, înţelepciune în domeniile politic, financiar şi juridic".

Cu toate acestea, petiţia recunoaşte că implementarea solicitării ar duce la nerespectarea Constituţiei Ucrainei.

Zelenski nu a menţionat încă noua petiţie, dar va fi obligat să răspundă oficial dacă aceasta va primi 25.000 de semnături.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici