PROTESTE ale studenţilor în Peru: Poliţia foloseşte tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Poliţia peruană a folosit, joi, tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea a mii de studenţi care protestau în apropierea Parlamentului din Lima.

188 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ale studenţilor în Peru: Poliţia foloseşte tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

PROTESTE ale studenţilor în Peru: Poliţia foloseşte tunuri cu apă şi gaze lacrimogene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe persoane au fost arestate după câteva ore de manifestaţii şi confruntări violente cu poliţia, a anunţat un lider al studenţilor.

Tinerii denunţă o propunere de lege care, potrivit lor, ar aduce atingere autonomiei universităţilor.

Ei consideră că noua lege îi penalizează pe cei care îşi întrerup studiile timp de doi ani deoarece aceştia vor fi excluşi din sistemul universitar.

La începutul săptămânii, rectorul Universităţii Naţionale din San Macos, Pedros Cotillo, a declarat că studenţii se consideră lezaţi pentru că nu au fost consultaţi.

"Vrem să fim auziţi pentru ca legea să garanteze excelenţa învăţământului superior", a declarat Cotillo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici