Proteste de amploare la Pamplona după acuzaţiile privind violuri produse în timpul cursei cu tauri

Proteste de amploare au izbucnit la Pamplona în urma acuzaţiilor formulate de mai multe femei care susţin că au fost agresate sexual în timpul celebrei curse cu tauri, potrivit Reuters.

1521 afișări
Imaginea articolului Proteste de amploare la Pamplona după acuzaţiile privind violuri produse în timpul cursei cu tauri

Sute de persoane au protestat la Pamplona, folosind fluiere pentru a-şi arăta furia, după ce poliţia a anunţat că o femeie a declarat că a fost violată în timpul festivalului spaniol de alergare a taurilor. Tot poliţia a anunţat că alte opt femei au raportat agresiuni sexuale.

Presupusul atac a avut loc sâmbătă în oraşul din nordul Spaniei, a declarat primarul din Pamplona, Enrique Maya. Poliţia locală a declarat că investighează şi că încă nu au fost efectuate reţineri.

„Suntem aici pentru că a fost comis un (atac), un viol. Suntem aici pentru a-i spune acestei femei că nu am reuşit să împiedicăm acest lucru, dar suntem aici, mâna noastră este întinsă", a declarat Tere Saez, de la grupul feminist Lunes Lilas, pentru Reuters.

Într-o declaraţie publică, consiliul municipal şi-a exprimat „respingerea şi condamnarea totală" a presupusului atac.

În 2016, violul în grup al unei femei în vârstă de 18 ani la festivalul de alergare a taurilor a provocat indignare publică şi a determinat apeluri pentru reformarea legilor privind violenţa sexuală. Cinci bărbaţi au fost ulterior condamnaţi şi încarceraţi.

Violul din 2016 a fost cunoscut sub numele „haita de lupi", deoarece aceasta a fost denumirea grupului de WhatsApp pe care violatorii au făcut schimb de imagini cu atacul. Acest caz a dus la o schimbare a legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pamplona,
tauri,
viol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici