PROTESTE în Marea Britanie: Militanţi antiguvern se instalează în faţa Palatului Westminster

Aproximativ 200 de militanţi antiguvern s-au adunat, vineri, în faţa Parlamentului britanic, afirmând că vor să instaleze o tabără "Occupy Democracy".

429 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în Marea Britanie: Militanţi antiguvern se instalează în faţa Palatului Westminster

PROTESTE în Marea Britanie: Militanţi antiguvern se instalează în faţa Palatului Westminster (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Manifestanţii, unii dintre ei purtând masca lui Guy Fawkes, simbolul hackerilor Anonymous, au desfăşurat o banderolă mare pe care scria o "adevărată democraţie imediat". Ei au organizat această acţiune cu o zi înainte de desfăşurarea unei manifestaţii a Trade Union Congress (TUC), care reuneşte principalele sindicate britanice.

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate la această manifestaţie, organizată pentru a cere creşteri salariale.

Militanţii, reuniţi în faţa Parlamentului britanic sub supravegherea a 25 de poliţişti, au afirmat că intenţionează să rămână la faţa locului timp de nouă zile. Poliţia i-a atenţionat că ei nu au voie cu saci de dormit şi corturi în acest loc.

În jurul orei 22.00 GMT (sâmbătă, 01.00, ora României), aproximativ 50 de militanţi erau prezenţi la faţa locului.

Niciun incident nu a fost semnalat pe timpul serii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici