Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia

Poliţia turcă a intervenit, cu tunuri de apă, pentru a dispersa câteva mii de susţinători ai principalului partid de opoziţie care denunţau fraude în alegerile municipale la Ankara, scrie presa, citată de AFP.

265 afișări
Imaginea articolului Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia

Proteste la Ankara: Mii de manifestanţi denunţă fraude la alegerile din Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida scandalului de corupţie care-l afectează, partidul premierului islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a obţinut o victorie detaşată în alegeri, duminică, păstrând totodată Ankara şi Istanbulul.

Aproape 2.000 de persoane participau la un miting în faţa sediului Înaltului Consiliu Electoral (YSK), în centrul capitalei turce, protestând faţă de nereguli care au pătat, în opinia lor, scrutinul la Ankara.

Partidul Republican al Poporului (CHP) a depus marţi după-amiaza o sesizare şi a solicitat renumărarea buletinelor de vot în capitală, unde Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, la putere) a obţinut o victorie cu un scor strâns.

Candidatul CHP la Istanbul Mustafa Sarigül, învins de primarul în exerciţiu Kadir Topbas, a reclamat şi el, marţi, o renumărare a voturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici