Proteste pe Wall Street: Cel puţin 80 de manifestanţi au fost arestaţi

Aproximativ 80 de manifestanţi care campau de o săptămână într-o piaţă din centrul Wall Street, la New York, pentru a protesta faţă de efectele crizei economice mondiale, au fost arestaţi sâmbătă, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

446 afișări
Imaginea articolului Proteste pe Wall Street: Cel puţin 80 de manifestanţi au fost arestaţi

Proteste pe Wall Street: Cel puţin 80 de manifestanţi au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au avut loc aproximativ 80 de arestări", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din New York (NYPD) pentru AFP. Ei sunt acuzaţi de blocarea circulaţiei şi rezistenţă. O persoană a fost inculpată pentru agresiune împotriva unui ofiţer de poliţie şi a unui agent, în timp ce un poliţist a fost rănit.

Principalul site al protestatarilor, www.occupywallst.org, a anunţat că între 80 şi 100 de manifestanţi au fost arestaţi, majoritatea în Union Square din Manhattan.

Prezentându-se pe site ca fiind reprezentanţii "sindicatelor, studenţilor, profesorilor, familiilor şi şomerilor", manifestanţii şi-au început mişcarea la 17 septembrie şi au rivalizat în inventivitate pentru a se face auziţi.

Până în prezent, forţele de poliţie, foarte prezente, au supravegheat manifestanţii cu calm.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici