Proteste violente în Columbia: 24 de morţi şi zeci de răniţi. Poliţia i-a întâmpinat pe manifestanţi cu glonţ pe ţeavă

  • Situaţia este explozivă la Bogota, unde criza sanitară şi lipsurile economice au scos oamenii în stradă.
  • Autorităţile au scos tancurile pe străzi şi au tras în manifestanţii neînarmaţi.
  • Specialiştii se tem că acest ”cocktail” exploziv ar putea da foc la mai multe ţări din America Latină.
1623 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Columbia: 24 de morţi şi zeci de răniţi. Poliţia i-a întâmpinat pe manifestanţi cu glonţ pe ţeavă

Sursa foto: profimedia

Situaţie tensionată în Columbia, unde este stare de război! Ţara este încordată din pricina pandemiei şi a dificultăţilor economice, motive suficiente pentru o explozie de furie. Guvernul a răspuns violent manifestaţiilor din capitala Bogota. Cel puţin 24 de persoane au murit în timpul încleştărilor, iar alte 87 de persoane au fost rănite, fie date dispărute.

Revoltele sociale au loc începând week-end şi au lăsat urme. Un adolescent a fost împuşcat mortal, după ce a lovit cu piciorul un ofiţer de poliţie. Un tânăr a fost zărit strigându-şi disperare, sângerând, pe stradă, în timp ce alţi protestatari cereau ajutor. Iar autorităţile nu au milă de tineri. Poliţia trage asupra manifestanţilor neînarmaţi, iar elicoptere roiesc pe cer ca la război. Pe străzile din cartier, tancurile fac slalomuri printre explozii. 

”Suntem distruşi”, se plânge Milena Meneses, în vârstă de 39 de ani, al cărei singur fiu, Santiago, în vârstă de 19 ani, a fost ucis la unul dintre protestele în weekend. Şi nu este singura care suferă.

Colombienii care s-au manifestat împotriva sărăciei şi a inegalităţilor care au înrăutăţit viaţa a milioane de oameni de la începutul pandemiei Covid-19 au fost întâmpinaţi de o puternică represiune din partea oficialităţilor.

Analiştii politici susţin că forţa de poliţie militarizată a mai fost utilizată doar în lupta contra rebelilor şi a crimei organizate, aproape niciodată împotriva oamenilor neînarmaţi.

Această explozie de frustrare din Columbia s-ar putea lesne extinde. O undă de nelinşte străbate mai multe ţări din America Latină, care se confruntă cu acelaşi amestec de ”combustibil”: pandemie fără final, dificultăţi economice şi venituri guvernamentale în scădere.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici